Heldere uitleg over anti-kraak wonen of ondernemen

Ben jij je aan het oriënteren op een anti-kraak woonruimte of werkruimte? Dan ben je bij Dé Vastgoedbeschermer aan het goede adres. Deze vorm van huisvesting is erg geschikt voor mensen die op kamers willen, zelfstandig willen gaan wonen of startend ondernemer zijn. Dé Vastgoedbeschermer biedt betaalbare anti-kraakpanden aan door heel Nederland. Op deze pagina leggen wij graag uit wat anti-kraak inhoudt.

Anti-kraak, een duidelijk antwoord op kraak

Wat is anti-kraak?

Anti-kraak is een uitdrukking voor wonen of ondernemen in leegstaande panden die (veelal) wachten op een andere bestemming zoals verkoop, verhuur of sloop. Vaak gaat het dus om een tijdelijke huisvesting. Met jouw aanwezigheid bescherm jij zo een pand tegen allerlei leegstandsrisico’s zoals kraak, vandalisme en verpaupering. Daar tegenover staat dat je goedkoop woont of onderneemt. 

Bescherming tegen kraak

Opdrachtgevers en eigenaren van leegstaande panden werken samen met een leegstandbeheerder zoals Dé Vastgoedbeschermer voor het beschermen van het leegstaande pand. Dé Vastgoedbeschermer zoekt de juiste beschermers voor deze vaak bijzondere panden zoals een villa, klooster, kerk, schoolgebouw of kantoorpand.

Anti-kraak via Dé Vastgoedbeschermer

Anti-kraak-overeenkomst

Wanneer je op anti-kraakbasis gaat wonen of ondernemen wordt met jou een zogeheten bruikleenovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt omtrent het tijdelijk gebruik van het leegstaand pand. Met een bruikleenovereenkomst bouw je geen huurrechten op. Denk hierbij o.a. aan huurbescherming. Bij een bruikleenovereenkomst werken we met een opzegtermijn van 28 dagen en er wordt geen minimum huisvestingstermijn afgesproken. Vooraf is bijna nooit duidelijk hoe lang je er kunt blijven. Daar tegenover staat een heel voordelige huisvesting. 

Tijdelijke verhuur leegstandwet

Als van te voren bekend is dat het pand minimaal 6 maanden beschikbaar is kan een tijdelijke huurovereenkomst op basis van de leegstandwet aan de orde zijn. Dé Vastgoedbeschermer treedt hierbij op als beheerder en bemiddelaar. Je bent bij tijdelijke verhuur altijd gegarandeerd van een minimale contractduur van 6 maanden. De verhuurder heeft hierbij een opzegtermijn van 3 maanden, de huurder heeft een opzegtermijn van 1 maand. 

Beschermer worden

We verwachten een flexibele instelling en een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel van onze beschermers. Er gelden heldere huisregels voor bijvoorbeeld het representatief houden van het pand, het doorsturen van post of het bij ons melden van langdurige afwezigheid. Dingen die voor verantwoordelijke beschermers vanzelfsprekend zijn. In verband met het tijdelijke karakter van leegstaand vastgoed is het niet mogelijk om als minderjarige of met minderjarige kinderen gebruik te maken van deze ruimtes.

Actuele anti-kraak woonruimte en werkruimte 

Dé Vastgoedbeschermer heeft een dagelijks wisselend aanbod van goedkope woonruimte of werkruimte door heel Nederland. Vaak worden ze aangeboden op basis van anti-kraak en ze zijn vrijwel allemaal op zeer korte termijn beschikbaar. Wil jij in aanmerking komen voor een anti-kraakruimte? Schrijf je dan bij ons in (gratis) of reageer direct op een pand. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die flexibel zijn ingesteld en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Wij werken met een snelle maar uitgebreide selectieprocedure. Daarbij zoeken we naar kandidaten die volgens ons het pand in kwestie het beste kunnen beschermen.

De laatste twee woonruimtes

Woonruimte in Zevenaar
Sorry... Dit pand is zojuist in bescherming genomen!

Tijdelijke woonruimte in

Zevenaar

 • Gelderland
 • 190,26 per maand
 • Centrum

Bekijk woonruimte

Woonruimte in Alkmaar

Tijdelijke woonruimte in

Alkmaar

 • Noord-Holland
 • 264,25 per maand
 • Bedrijventerrein

Bekijk woonruimte

Zit de anti-kraak woonruimte die je zoekt er nog niet tussen? Schrijf je dan nu gratis bij ons in, dan kun je sneller reageren op ons aanbod.

Inschrijven voor woonruimte

De laatste twee werkruimtes

Werkruimte in Houten

Tijdelijke werkruimte in

Houten

 • Utrecht
 • 275 per maand
 • Bedrijventerrein

Bekijk werkruimte

Werkruimte in Alkmaar

Tijdelijke werkruimte in

Alkmaar

 • Noord-Holland
 • 275 per maand
 • Bedrijventerrein

Bekijk werkruimte

Zit de anti-kraak werkruimte die je zoekt er nog niet tussen? Schrijf je dan nu gratis bij ons in, dan kun je sneller reageren op ons aanbod.

Inschrijven voor werkruimte

Andere pagina's over anti-kraak

Wil jij meer weten over het thema anti-kraak? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Dé Vastgoedbeschermer is specialist in het tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en herstructureringsprojecten. Hieronder tref je onze andere pagina's aan over anti-kraak wonen en werken.

Anti-kraak wonen

Direct anti-kraak wonen? Hier vind je jouw toekomstige woonruimte. Via ons kun je goedkoop wonen in bijzondere panden zoals een villa, klooster, kerk, schoolgebouw of kantoorpand.

Meer informatie

Antikraak wonen

Direct antikraak wonen? Hier vind je jouw toekomstige woonruimte. Via ons kun je goedkoop wonen in bijzondere panden zoals een villa, klooster, kerk, schoolgebouw of kantoorpand.

Meer informatie

Anti-kraak uitgelegd

Ben jij je aan het oriënteren op een anti-kraak woonruimte of werkruimte? Dan ben je bij Dé Vastgoedbeschermer aan het goede adres. Deze vorm van huisvesting is erg geschikt voor mensen die op kamers willen, zelfstandig willen gaan wonen of startend ondernemer zijn. Dé Vastgoedbeschermer biedt betaalbare anti-kraakpanden aan door heel Nederland. Op deze pagina leggen wij graag uit wat anti-kraak inhoudt.  

Meer informatie

Anti-kraak werkruimte

Direct anti-kraak ondernemen? Hier vind je jouw toekomstige werkruimte, bedrijfsruimte en atelier- of expositieruimte. Via ons kun je goedkoop ondernemen in bijzondere panden zoals villa klooster, kerk, schoolgebouw of kantoorpand. 

Meer informatie

Antikraak werkruimte

Direct antikraak ondernemen? Hier vind je jouw toekomstige werkruimte, bedrijfsruimte en atelier- of expositieruimte. Via ons kun je goedkoop ondernemen in bijzondere panden zoals villa klooster, kerk, schoolgebouw of kantoorpand. 

Meer informatie

Tijdelijke woonruimte

Met anti-kraak wonen heb je goedkope en flexibele tijdelijk woonruimte. Vind via Dé Vastgoedbeschermer jouw toekomstige woonruimte. Via ons kun je betaalbaar wonen in bijzondere panden zoals een villa, klooster, kerk, schoolgebouw of kantoorpand.

Meer informatie