Dé Vastgoedbeschermer wint Aanbesteding Moerdijk
15 mei 2018

Dé Vastgoedbeschermer heeft de Europese Aanbesteding Vastgoedbeheerder Moerdijkregeling gewonnen. Deze opdracht is op 8 mei jongstleden definitief gegund.

“Wij hebben deze mooie opdracht gewonnen met de kwalificatie ‘Beste Prijs Kwaliteit’ verhouding”, aldus een zeer trotse Operationeel Directeur Dennis van Roon. “Met name het heldere plan, de korte lijnen en de persoonlijke aanpak werd door de Gemeente Moerdijk gezien als meerwaarde. Wij willen graag een betrokken partner zijn die meedenkt over de leefbaarheid in het dorp en de ontwikkeling van het dorpshart. Dat doen we door nauw samen te werken met bewoners en lokale partijen.”

Bij de start van de aanbesteding betreft het 41 woningen waarbij de inbeheername gefaseerd zal verlopen. Op maandag 14 mei zijn de eerste bewoners in hun nieuwe woning geplaatst.


De Moerdijkregeling
De gemeente Moerdijk heeft begin 2015 de Moerdijkregeling vastgesteld. Doelstelling van deze regeling is het terugbrengen van rust en vertrouwen in het dorp Moerdijk. De Moerdijkregeling is een garantieregeling voor huizenbezitters in het dorp Moerdijk. Zij kunnen hun huis verkopen aan de gemeente.

De gemeente koopt maximaal 25 woningen per jaar aan en zocht voor de woningen die ze in haar bezit heeft recentelijk een leegstandbeheerder. De woningen die onder de Moerdijkregeling vallen kunnen globaal worden ingedeeld in drie verschillende categorieën: anti-kraak bewoning, commercieel verhuurd op basis van de leegstandwet en leegstandbeheer (niet bewoond). Iedere categorie vraagt een andere aanpak.