Eerste stap naar nieuw dorpshart Moerdijk
21 juni 2018

Tijdens de dorpsavond in Moerdijk werden woensdag 20 juni de plannen voor het nieuwe dorpshart openbaar gemaakt. Over een jaar komt op het terrein van de Stephanuskerk een gloednieuw dorpscentrum voor jong en oud. Als nieuwe vastgoedbeheerder van de Moerdijkregeling waren wij deze avond ook aanwezig om kennis te maken met bewoners en andere belangstellenden.

Om de nieuwe plannen voor het dorpshart te realiseren wordt de Stephanuskerk voor een gedeelte gesloopt. Woensdagavond werd het eerste startschot gegeven door Desiree Brummans, wethouder van Gemeente Moerdijk, waarna een speciale kraan een deel van de kerk sloopte. De eerste stappen zijn nu gezet. Over een jaar moet alles af zijn. Dan beschikt Moerdijk over een multifunctioneel dorpshart met een sportveld, speeltuin en picknickweide.

Op het plein van de Stephanuskerk en dorpshuis De Ankerkuil stonden tijdens de dorpsavond diverse kramen waar bewoners en andere belangstellenden meer informatie konden krijgen over de projecten in Moerdijk. Zij konden onder andere terecht bij de Gemeente, Q Makelaars, partners als de woningcorporatie en Meer Moerdijk, plaatselijke verenigingen en het projectteam van Dé Vastgoedbeschermer.

“Als vastgoedbeheerder van de Moerdijkregeling willen we nauw samenwerken met de gemeente, bewoners en lokale partijen”, vertelt Dennis van Roon, Operationeel Directeur. “De dorpsavond was daar een mooi initiatief voor. De gehele avond konden we kennismaken met de bewoners van Moerdijk en zij met ons. Opvallend was de fijne en vooral uitnodigende sfeer die er hing.