Liefde via Dé Vastgoedbeschermer

Stel: je krijgt een woonruimte via Dé Vastgoedbeschermer. De eerste twee weken woon je alleen omdat je huisgenoot met vakantie is. Dan komt je huisgenoot eerder terug en zien jullie elkaar voor het eerst. Er is meteen een klik en je realiseert je dat je huisgenoot wel erg leuk is. Drie jaar later zijn jullie nog steeds dolverliefd en hebben jullie plannen om te gaan trouwen. Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar bij Iwan en Marieke ging het echt zo. In 2014 waren ze huisgenoten in Neede en sindsdien zijn ze heel gelukkig samen.

Jullie hebben elkaar ontmoet in de boerderij in Neede. Vonden jullie elkaar meteen leuk?
Marieke: “De geweldige locatie van het pand in Neede sprak mij direct aan. Er was een woonruimte vrijgekomen in de boerderij en ik zag mijzelf daar wel wonen. In het grote gebouw (links) woonden 2 mensen, in de boerderij (rechts) woonde Iwan. Toen ik de woning betrok heb ik er de eerste twee weken alleen gezeten, mijn nieuwe huisgenoot Iwan was op vakantie. Via Dé Vastgoedbeschermer kreeg ik zijn nummer zodat we alvast konden overleggen over de woning. Over de telefoon hadden we meteen al een klik. Hij zou nog enkele dagen op vakantie zijn, maar ineens stond hij een paar dagen eerder voor mijn neus!”

En toen zagen jullie elkaar opeens voor het eerst.
Iwan: “Ik was nieuwsgierig geworden naar Marieke en wilde niet meer wachten om kennis met haar te maken.”
Marieke: “Ondertussen had ik natuurlijk al een tijdje alleen in het huis gezeten. De spullen die er van hem stonden vond ik al interessant. Op die manier had ik al een beetje een idee gevormd van wat voor type hij zou kunnen zijn.”

Wat was jullie eerste indruk van elkaar?
Marieke: “Voor mij viel het precies op zijn plek toen we elkaar voor het eerst zagen. Eigenlijk was het bij de eerste ontmoeting voor ons beiden meteen wel duidelijk dat de klik die we voelden bijzonder is. We hebben geen enkel ongemakkelijk moment gehad. Alle s ging vanzelf, het klopte gewoon."


Zette uiteindelijk iemand de eerste stap?
Iwan: “Dat is vanzelf gegaan. Doordat we beiden verliefd waren is het heel snel gegaan. De eerste weken heeft Marieke haar eigen slaapkamer gehad, maar daarna hebben we haar slaapkamer omgedoopt tot logeerkamer. We woonden eigenlijk bijna meteen al samen.”
Marieke: “Alles ging heel natuurlijk. Voor ons was het voordeel dat we door het samenwonen de boerderij in zijn volledige hoedanigheid konden benutten. Het was een prachtig huis voor 2 personen.”

Op dit moment wonen jullie niet meer in de boerderij toch?
Iwan: “Dat klopt. Ik woonde er al vanaf 2009, Marieke is er in mei 2014 bijgekomen. We hebben er nog samen gewoond tot juni 2016. Nadat Dé Vastgoedbeschermer het pand aan de gemeente had overgedragen, mochten wij er nog even blijven wonen. We wonen nu in een huurwoning, best wennen na al die rust en ruimte!”

Jullie hebben plannen om te gaan trouwen? Wat voor bruiloft hebben jullie voor ogen?
Marieke: “Het jawoord geven we elkaar ’s ochtends in het gemeentehuis. In de middag gaan we op een mooie buitenlocatie lunchen met onze familie. We willen het feest dezelfde avond geven in Café De Ruif, onze stamkroeg in Neede. Met familie en vrienden en een goede dosis muziek. Uiteraard heb ik al een mooie jurk op het oog!”