Gemeente Hardenberg

Bianca van de Velde, medewerker Gemeentelijke Eigendommen Hardenberg. Net als veel andere gemeenten heeft Hardenberg regelmatig te maken met leegstand. Als het daarbij gaat om panden in eigendom, werkt de gemeente samen met Dé Vastgoedbeschermer - al meer dan 10 jaar. "Dat zegt eigenlijk genoeg!"

"Door bestemmingswijzigingen en renovatie- en nieuwbouwplannen hebben gemeenten regelmatig te maken met leegstand. Daarbij gaat het vaak om mooie, grote panden, waar soms een andere bestemming voor wordt gezocht. Maar ook als sprake is van sloop vinden we het toch prettig als er tot die tijd een oogje in het zeil wordt gehouden, om vandalisme en onveilige situaties te voorkomen. Daarom kiezen we meestal voor tijdelijke bewoning."

De Vastgoedbeschermer regelde in korte tijd de tijdelijke bewoners.

Bianca van de Velde

Alle zorg uit handen

"Zodra ik weet wanneer een pand beschikbaar komt, bel ik met Dé Vastgoedbeschermer. Dan maken we samen een rondje door en om het pand om de mogelijkheden te inventariseren. Maar vanaf het moment van de officiële sleuteloverdracht kan ik het letterlijk loslaten: dan neemt Dé Vastgoedbeschermer het helemaal over en hoef ik me nergens meer zorgen over te maken. Een hele geruststelling. Leegstandsbeheer is toch een vak apart en niet echt onze core business."

Vertrouwen

"Het is prettig om erop te kunnen vertrouwen dat alles goed wordt geregeld door een professionele partij. Zodra ik een vraag heb, kan ik bellen en dan wordt er snel gehandeld. Ze denken echt met je mee en vormen zo een mooi verlengstuk van onze afdeling. Een mooi voorbeeld is ons oude raadhuis: een prachtige oude stadsvilla met erachter een aanbouw uit de jaren zeventig, midden in het centrum. Het pand is lange tijd verhuurd geweest, maar vorig jaar werd besloten tot verkoop. In afwachting van een koper regelde Dé Vastgoedbeschermer in korte tijd enkele tijdelijke bewoners. Zo konden wij ons richten op de verkoop, in de wetenschap dat het pand in de tussentijd goed werd beschermd tegen vandalisme en verwaarlozing."