Nadine van Kalsbeek woont in een groot monumentaal pand aan de rand van het bos. “Ik woon nu al meer dan twee jaar op de Elias Beeckman kazerne. Het ligt aan de rand van de Ginkelse heide en dichtbij het centrum van Ede. Voor mijn werk en paarden hoef ik maar 10 minuten te rijden. Voor mij dus een perfecte locatie!

woonruimte-ede-nadine-gang.acac94e3bc625fd47ef2ac15d5a12ead
woonruimte-ede-nadine-kamer.acac94e3bc625fd47ef2ac15d5a12ead
woonruimte-ede-nadine-keuken.acac94e3bc625fd47ef2ac15d5a12ead

Ik werk als begeleider op een woongroep voor verstandelijk beperkte mensen met ernstige gedragsproblematiek. Ook studeer ik deeltijd “Sociaal Pedagogische Hulpverlening”. Naast mijn grote passie voor de hulpverlening heb ik ook een passie voor mijn twee paarden. Ik geniet ervan om buiten met hen bezig te zijn.

‘EIGEN APPARTEMENT’

Een vriendin van mij woont al 4,5 jaar in een pand achter mij. Door haar ben ik op het idee gekomen om mij in te schrijven bij Dé Vastgoedbeschermer. Al snel werd ik uitgenodigd voor een bezichtiging waarna ik al direct de sleutel kreeg van 2 ruimtes van 50 m2! In mijn pand wonen 4 anderen, allen in een ander uiteinde van het pand. Hierdoor voelt het alsof ik mijn eigen appartement heb! De Vastgoedbeschermer stelt strenge regels. Deze zorgen ervoor dat iedereen met plezier en rust kan wonen en zo beschermen zij het pand zo optimaal mogelijk. Er is goede controle op deze regels en dit vind ik prettig.

Waarom veel uitgeven als je voor weinig geld in een groot monumentaal pand kunt wonen.

Nadine van Kalsbeek

Een nadeel is dat mijn gasten alleen aanwezig mogen zijn als ikzelf ook aanwezig ben. Door mijn onregelmatige diensten maakt deze regel het wel lastig om hier samen met mijn vriend te zijn. Met alle voordelen en dit als enige nadeel mag ik eigenlijk niet klagen!

GROTE VOORDELEN

Financieel heeft het grote voordelen. Waarom veel geld uit geven aan een woning terwijl je ook voor weinig geld een prachtige woonplek kunt hebben?! Door de lage kosten kan ik flink sparen om te reizen of in de toekomst een huis te kunnen kopen. Dit terwijl ik mijn “eigen huis” heb! Ik kan mij voorstellen dat deze manier van wonen ook perfect kan zijn voor mensen die het financieel niet ruim hebben.

Het is spannend dat ik niet weet wanneer ik het pand moet verlaten, maar uit ervaring weet ik dat elke tegenslag nieuwe kansen biedt. In ieder geval mag ik van geluk spreken dat ik al een jaar op deze prachtige locatie heb kunnen wonen, en wie weet wat de toekomst nog zal brengen!”