Financiële zaken

Inzicht in je financiële situatie is belangrijk. Weet je niet meer wat er is afgesproken of heb je een financiële vraag? We beantwoorden hier de vragen die ons het meest worden gesteld.

De incasso vindt plaats rond de 27e / 28e dag van de maand. Je betaalt altijd 1 maand vooruit.

Indexering vindt plaats met het indexcijfer dat door het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt gepubliceerd op basis van de maandcijfers volgens de Consumentenprijsindex reeks Alle Huishoudens (2015=100). Voor meer informatie verwijzen wij je naar art. 3.8 van de bruikleenovereenkomst.

Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het betalen van je maandelijkse huur/fixed fee. Is de automatische incasso niet gelukt, dan moet je zelf het openstaande bedrag overmaken naar IBAN NL51ABNA0528004107 t.n.v. Dé Vastgoedbeschermer. De betaling van de huur/fixed fee dient voor de 1e van de nieuwe maand te zijn gedaan.

De fixed fee wordt jaarlijks geïndexeerd, zie artikel 3.8 van de bruikleenovereenkomst.

De standaard opzegtermijn bedraagt 28 dagen voor zowel de Beschermer als Dé Vastgoedbeschermer. Voor uitzonderingen op de standaard opzegtermijn verwijzen wij je naar artikel 2.4 van de Bruikleenovereenkomst.

Tot en met einde contractdatum (datum oplevering). De teveel of te weinig betaalde dagen worden niet verrekend.

De borg zal zes weken na oplevering van je ruimte retour gestort worden op het bij ons bekende rekeningnummer. Voor meer informatie verwijzen wij je naar artikel 3.9 van de bruikleenovereenkomst.


Beschermers die BTW-plichtig zijn ontvangen een factuur in de eerste week van de nieuwe maand. Deze factuur wordt je per e-mail verstuurd.