Wat wordt van mij verwacht als ik beschermer wil worden?

We verwachten een flexibele instelling en een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Er gelden heldere huisregels voor bijvoorbeeld het representatief houden van het pand, het doorsturen van post of het bij ons melden van langdurige afwezigheid. Dingen die voor verantwoordelijke beschermers vanzelfsprekend zijn.

2021-07-09T14:45:35+00:009 juli 2021|

Wat zijn de verschillen tussen Antikraak en Tijdelijke verhuur?

Antikraak

Wanneer je op antikraakbasis gaat wonen, wordt een bruikleenovereenkomst gesloten. In deze bruikleenovereenkomst worden afspraken gemaakt omtrent het tijdelijk gebruik van een leegstaand pand dat wacht op herbestemming, verkoop, verhuur of sloop. Met een bruikleenovereenkomst bouw je geen huurrechten op, die je bij een reguliere huurwoning wel hebt. Denk hierbij o.a. aan huurbescherming. Bij een bruikleenovereenkomst werken we met een opzegtermijn van 28 dagen en er wordt geen minimumtermijn afgesproken. Vooraf is bijna nooit duidelijk hoe lang je er kunt blijven wonen of werken. Daar tegenover staat dat je heel voordelig kunt wonen of ondernemen.

Tijdelijke verhuur op basis van de leegstandwet

Bij verhuur op basis van de leegstandwet ga je een tijdelijke huurovereenkomst aan. Dé Vastgoedbeschermer treedt hierbij op als beheerder en bemiddelaar. Je bent bij tijdelijke verhuur altijd gegarandeerd van een minimale contractduur van 6 maanden. De verhuurder heeft hierbij een opzegtermijn van 3 maanden, de huurder heeft een opzegtermijn van 1 maand.

2021-07-09T14:45:35+00:009 juli 2021|

Hoeveel moet ik maandelijks betalen?

Afhankelijk van het type woon – of werkruimte en het soort contract dat Dé Vastgoedbeschermer met een opdrachtgever heeft afgesloten zullen de maandelijkse lasten per pand variëren. Dit is dus niet aan te geven. Als je hier meer informatie over wilt hebben kun je contact met ons opnemen.

2021-07-09T14:45:35+00:009 juli 2021|
Ga naar de bovenkant