De ervaringen van bewoners

Hoe voelt het om een leegstaand pand te beschermen? Wat wordt er van je verwacht? Een aantal bewoners vertelt over hun ervaringen en stipt de belangrijkste voor- en nadelen aan. Klik op de foto van de bewoner om zijn/haar verhaal te lezen.

Ik woon nu al meer dan twee jaar op de Elias Beeckman kazerne. Het ligt aan de rand van de Ginkelse heide en dichtbij het centrum van Ede. Voor mijn werk en paarden hoef ik maar 10 minuten te rijden. Voor mij dus een perfecte locatie! Waarom veel uitgeven als je voor weinig geld in een groot monumentaal pand dichtbij het bos kunt wonen?

Wonen in monumentaal pand

Nadine van Kalsbeek

Ik woon in een herstructureringswijk dichtbij mijn werk, o.b.v. een tijdelijke huurovereenkomst. Dat kan ik anderen zeker aanraden. Je komt voor een dergelijke woning namelijk ook in aanmerking als je niet jaren op een wachtlijst van een woningcorporatie staat. En het is zeer betaalbaar.

Wonen in een herstructureringswijk

Gideon Tolk

Ik woon vanaf 2012 in een oud defensiegebouw en dat bevalt mij prima. Ik hou van flexibiliteit en heb niet veel vastigheid nodig. De flexibiliteit past bij mijn werk en passie: muziek en entertainment. Ik draai op festivals, clubs, discotheken en feesttenten. Ik ben absoluut geen stilzitter en ga dan ook graag wakeboarden, waterskiën, tennis en flipperen. Als ik dan thuis ben geniet ik des te meer van de rust.

Wonen in een oud defensiegebouw

Rob Toonen