Een echte rommelkont? Dan ben je waarschijnlijk hartstikke intelligent!

Ben jij een echte rommelkont en liggen er meer spullen op de grond dan in de kast? Ben je vaak vergeten waar je sleutels liggen en is je bureau niet geordend? Goed nieuws! Dan ben je niet alleen chaotisch en slordig, het zou ook zomaar kunnen dat je hartstikke slim bent.

Onderzoekers ontdekten namelijk dat er een relatie bestaat tussen een rommelige omgeving en helderder na kunnen denken. Ze kwamen erachter dat rommelkonten eerder geneigd zijn nieuwe dingen uit te proberen en sneller out of the box denken dan perfectionisten. Tijdens experimenten kozen ze vaker voor onbekende producten in plaats van producten die ze al kenden. Ook beweerden de onderzoekers dat een rommelige omgeving leidt tot een creatievere workflow. Het loslaten van tradities levert blijkbaar verrassende en verfrissende ideeën op.

Uitzonderlijke intelligentie gaat dus samen met eigenschappen als ongeorganiseerd en slordig zijn. En dat verbaast ons eigenlijk niets. Wist je dat bekende wetenschappers en schrijvers zoals Albert Einstein en Roald Dahl ook een rommelig bureau hadden? Niet gek dat de huishoudster van Sherlock Holmes helemaal gek werd van de troep in zijn huis. Hij verklaarde dat hij geen ruimte in zijn hoofd had voor dingen die niet relevant waren, zoals het huishouden. En dat is precies wat er bij veel slimme mensen ook aan de hand is. Stop het compliment maar in je zak. Als je hem kunt vinden dan!