Universiteit Leiden

Ferdy Poppelier, hoofd Vastgoedontwikkeling en -beheer van Universiteit Leiden beheert alle gebouwen van de universiteit, variërend van faculteitsgebouwen met les- en collegezalen tot kantoren en woningen. “Over het algemeen gaat het om grote gebouwen met veel ruimte. Als bij veroudering besloten wordt voor een nieuwe bestemming, moet vaak een overgangsperiode worden overbrugd. Dan komt Dé Vastgoedbeschermer in beeld.”

“Dé Vastgoedbeschermer heeft zich inmiddels bewezen als betrouwbaar en uitermate flexibel. Als het einde van de levenscyclus van een gebouw in zicht komt, moeten we besluiten wat de bestemming wordt: zelf hergebruiken en investeren of verkopen? Meestal zit er tijd tussen de beslissing en de uitvoering daarvan. Het liefst willen we dat onze gebouwentussentijds worden bewoond. Enerzijds om te voorkomen dat het gebouw door onbevoegden in gebruik wordt genomen. Maar anderzijds voorkom je met tijdelijke bewoning ook verval en verwaarlozing. Voor een minimum aan wooncomfort moet je immers in elk geval beschikken over water, licht en sanitair. De bewoners vervullen voor ons een belangrijke signaleringsfunctie. Zij helpen ons om de voorzieningen op peil te houden.”

Ik kan op Dé Vastgoedbeschermer rekenen, hoe grillig onze wensen ook zijn.

Ferdy Poppelier

Omgaan met onzekerheid

“Ik ben uitermate tevreden over de aanpak van Dé Vastgoedbeschermer. We werken alweer meer dan zeven jaar samen. Dat zegt eigenlijk al genoeg. We zijn een wispelturige opdrachtgever. Vaak is onzeker wanneer een bestemmingswisseling precies wordt opgevolgd. Met die onzekerheid moet je om kunnen gaan én je moet in staat zijn om snel te reageren als er een besluit valt. Er moeten tevoren als het ware al bewoners klaar staan om de ruimte te betrekken én ze moeten bereid zijn om onmiddellijk te vertrekken. Als opdrachtgever moet ik erop kunnen vertrouwen dat er adequaat wordt gehandeld door de partij die dat regelt, zodat ik er niet zelf nog twee keer achteraan hoef te bellen. Bij Dé Vastgoedbeschermer werkt het soms zelfs al andersom: dan zijn zij al gereed en bellen ze mij wanneer ze terecht kunnen.”

Adequate aanpak

Flexibel, servicegericht en adequaat, dat zijn de kenmerken waarmee ik de aanpak van Dé Vastgoedbeschermer typeer. De lijnen zijn kort en we kunnen snel schakelen als er iets moet gebeuren. Ze denken echt met je mee. Daarbij vind ik het prettig dat alle afspraken secuur worden gedocumenteerd in de contracten. Dat is prettig, want zo weet je tevoren precies waar je op mag rekenen. En dat hebben ze tot nu toe nog altijd waargemaakt.”